Verenigingsnieuws Togido Wormer

De oude meester laat het weer zien.

Er hing een wonderlijk relaxte sfeer bij binnenkomst van de deelnemers.

De bij wedstrijden gebruikelijke spanning leek te ontbreken.

Dat bleek al snel in de eerste partijen. Er werd laag tot zeer laag gescoord.

Na de eerste ronde was vrijwel zeker dat de prijzen onder de eerste vijf spelers verdeeld zouden worden. Mark Aberkrom speelde een degelijke 52 punten, daarna met 51 punten speelde Jan Vliek met een opmerkelijke concentratie zijn partij.  Ruud Houwing en Leo Remmelzwaal deden met 50 punten ook nog mee en misschien zou Theo Buddingh ook nog wel een kans hebben met zijn 48 punten. De rest van het veld volgde op grote afstand.

In de eerste partij herstelde George Beumer zich weer met 51 punten, maar dat zette verder geen zoden meer aan de dijk. Verder werd er hard gewerkt, maar matig gepresteerd. Tot in de een na laatste partij  Theo Buddingh zich met 40 punten naar een voorlopige eerste plaats speelde met totaal 88 punten. Zoals zo vaak werd de beslissing verwacht in de laatste partij. Hier zagen wij weer een geconcentreerde Jan Vliek, die de eerste drie klappen niet onder de 10 punten per klap speelde (10,10,11), terwijl Leo (4,7,3) en Mark (3,9,10) daar duidelijk meer moeite mee hadden. 

Ondanks een 11 op de vierde kwam Leo niet verder dan de vierde plaats (86 punten). Mark speelde 42 punten bij elkaar en kwam daarmee op tweede plaats (94 punten).

Het was toch weer de degelijke concentratie die de oude meester de winst bracht. Jan Vliek eindigde al met al precies op 100 punten en pakte daarmee, zeer verdiend,  de Molenbeker 2019.

Op de foto: secretaris Ruud Houwing (r) overhandigd kampioen Jan Vliek de Molenbeker.