Verenigingsnieuws Togido Wormer

Zeer geslaagd 30e Open Wormer

Wat een geweldig kolffeest hebben we er met z’n allen weer van gemaakt. Vijf dagen lang werd er gespeeld om het felbegeerde kliekje bij zowel de dames als de heren. Met 155 deelnemers mocht de organisatie zeer tevreden zijn en werd het geduld van sommige deelnemers hiermee op de proef gesteld. Vele mooie, spannende en soms ook moeizame partijen zijn de revue gepasseerd, met elke dag een winnaar van de dagprijs voor diegene met de hoogst geslagen punten. Zowel bij de heren als bij de dames zat het middelveld dicht bij elkaar, voorbode van een spannende finalemiddag in het Moriaanshoofd.

Klokslag 2 uur was het dan zover, de koppies stonden gingen wat strakker staan en na de openingsklap van burgermeester Peter Tange was het de beurt aan de finalisten. Direct werd de druk door diverse deelnemers opgevoerd met mooi kolfspel en bijbehorende scores, iets wat de gemoederen in de zaal deed temperen en een ieder aandachtig het schouwspel deed aanschouwen. Steeds meer heren voelden de druk en de zenuwen gingen meespelen, iets waar Arjen Groot goed mee omging en de als tweede geplaatste speler eindigend op dezelfde positie. Mart Boon en Ab Hageman daarentegen sloegen een puike partij en hadden hierdoor de weg naar boven gevonden. Mart eindigde hierdoor op een fraaie 3e plaats en Ab mocht als winnaar 2019 het felbegeerde kliekje in ontvangst nemen.

Bij de dames was het beeld niet anders en hier was de spanning dus ook om te snijden. Waarbij de gevestigde orde deed een verwoede poging ondernam het tij te keren was de strijd om de kliek ongekend spannend. Uiteindelijk won Gerda Koeman met één puntje verschil en ging er met de eer en de kliek vandoor naar Berkhout. De strijd om de tweede plaats werd uiteindelijk na barrage gewonnen door Ans Rem, met Marjan Tijhaar verdienstelijk als derde eindigend.

Na de plichtplegingen en fotomomenten was het tijd voor de napraat en hier werd al uitgekeken naar de volgende editie, voor ons als organisatie het mooiste compliment.

Tot volgend jaar.